Vis3.jpg

bpv kop

Politieberichten 15 april en gevonden bestek

Afgelopen 10 dagen is er drie maal ingebroken in Laren. Vergeleken met dezelfde periode in 2016 is het aantal ruim 10% hoger. Dat is in tegenstelling tot ons district Gooi en Vechtstreek waar het aantal ruim 10% lager ligt.

Deze ontwikkeling is natuurlijk aanleiding voor de politie om op diverse werkvelden hard te werken aan het terugdringen van deze ontwikkeling. Uw hulp is belangrijk. Bij verdachte situatie’s wordt u met klem gevraagd 112 te bellen.

Woninginbraken
Molenweg, 2 onder 1 kap woning: Op 12/04 omstreeks 16.44 uur. Met een ladder via de aanbouw een slaapkamerraam opengebroken. Alarm afgegaan. Alleen 1 slaapkamer doorzocht. Bewoners waren niet thuis.
Eemnesserweg, vrijstaand huis: Tussen 10/04 08.00 uur en 11/04 08.00 uur. Met een baksteen een raam op de 1e verdieping vernield en geopend. Bewoners waren niet thuis.
IJsbaanweg, 2 onder 1 kap woning: Tussen 08/04 21.00 uur en 10/04 09.15 uur. Keukenraam aan de zijkant van de woning opengebroken.

Gevonden bestek
In de omgeving van de Lingenskamp in Laren NH is afgelopen woensdag een stoffen zakje gevonden met daarin o.a. klassiek zilver bestek. Ook een aantal servetringen met inscriptie waaronder de naam "ANK". Klik op de foto voor een uitvergroting.

bestek

Op de foto een deel van de goederen en een stukje van het stoffen zakje.
Bent of kent u de eigenaar? We komen graag in contact via 0900-8844 onder vermelding van het nummer 2017109867.

Namens Remco Wessels, Wijkagent in Laren NH
Telefoon: 0900-8844

bpv kop

Politienieuws 24 januari 2017

Melding

Er is na de vorige melding 1 inbraak bij de politie gemeld:
Van Wulfenlaan inbraak gepleegd tussen 21/12 06.30 uur en 14/01 15.40 uur. Betreft een 2 onder 1 kap woning. Bewoners waren op vakantie. Badkamerraam op de 1e verdieping is opengebroken en er is buit gemaakt.

Zonder de slachtoffers van de nu in 2017 gepleegde vier inbraken te kort te willen doen heeft slecht hang- en sluitwerk grote invloed op het slagen van deze inbraken. Indien u plannen heeft om te verbouwen of te schilderen, denk dan eens aan het vervangen c.q. verbeteren van het hang- en sluitwerk. Lees hier meer over op: http://www.politiekeurmerk.nl/bewoners/

De voordelen van een beveiligde woning volgens het Politiekeurmerk:

 • De kans op een geslaagde inbraak is tot wel 90% minder.
 • De complete beveiliging van uw huis wordt nagelopen, ook brandveiligheid met rookmelders en verlichting in en om uw huis.
 • Korting op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars.
 • Een betrouwbaar en erkend PKVW-expert komt bij u thuis.

Facebook oplichter

Als laatste onderstaand bericht dat door politiecollega Esther Krikken is geplaatst op de politie facebook pagina. https://www.facebook.com/politiebel/ Het is bijzonder dat dit bericht op Facebook al door 7200 mensen is bekeken.

"Pannenset / messenset te koop aangeboden"

In Laren zijn er twee meldingen geweest van een man die pannensets aanbood. Het lijkt erop dat de man deze pannensets voor een schrijntje weg doet, maar niets is minder waar! Je koopt waarschijnlijk een pannenset of messenset die na 1 keer wassen al begint te roesten.

 • Hoe gaat de man te werk;
 • de verkoper begint een gesprek en praat vooral erg veel
 • de verkoper geeft je weinig tijd om na te denken,
 • de verkoper laat de pannen zien,
 • de verkoper legt de pannen alvast in uw auto,
 • de verkoper geeft je een gratis messenset voor de aankoop van je nieuwe pannen.
 • De verkoper hoeft niet de hoofdprijs, hij vraagt alleen de BTW te te betalen, namelijk 600 euro. Dit is niet veel, want de pannenset is 2500 euro waard.

Aangifte doen? Helaas, er is geen strafbaar feit gepleegd.
Advies: Koop geen pannenset of messenset van een willekeurig iemand die u/jouw aanspreekt op straat. Zeg meteen dat je geen interesse hebt. Mocht de verkoper niet weg gaan, kunt u altijd ons bellen via het telefoonnummer ‪0900-8844‬

Met een vriendelijke groet,

Remco Wessels
Wijkagent in Laren NH

Politie | Midden Nederland | Gooi & Vechtstreek | Basisteam Noord

Bezoekadres: Groene Gerritsweg 2b, 1251 JL Laren NH
Postadres: Postbus 8300, 3503 RH Utrecht
Antwoordnummer: Antwoordnummer 3320, 3500 VP Utrecht
Telefoon: ‪0900-8844‬

Met vriendelijke groeten,
BPV Heidezicht

Marjet de Leeuw,
secretaris
www.bpvheidezicht.nl