Vis3.jpg

Duurzaam en milieubewust

Energiezuinig bouwen: warmtepompen

De huurwoningen in het Plan Postiljon zijn uitgevoerd met een warmtepompsysteem dat voorziet in de verwarming van de huizen. Dit systeem heeft als grote voordeel dat het de energiekosten aanzienlijk verlaagd en het milieu spaart.

Dit systeem is toegepast in de eengezinswoningen én in de junior appartementen in woongebouw D'Erfooier

Milieubewust

De meeste huizen in Nederland worden verwarmd met HR Cv-installatie. Nieuwbouwwijken worden echter steeds vaker aangelegd met stadsverwarming of met nieuwe, energiezuinige technieken zoals een warmtepomp in combinatie met een Lage Temperatuur Verwarming (LTV). Een warmtepomp met LTV verbruikt in vergelijking met een gasgestookte Hr-ketel zo'n 50 % minder energie.

Warmtepompen worden al langer gebruikt in koelkasten en airconditioning, maar zijn nu ook op de markt als warmtebron voor ruimteverwarming en/of tapwater. In de zomer kan een warmtepomp gebruikt worden om het huis te koelen. Een elektrische warmtepomp is zeer betrouwbaar, en gaat in ieder geval net zo lang mee als een cv-ketel en heeft daarnaast maar weinig onderhoud nodig.

De warmtepomp in uw woning maakt gebruik van een bijzondere warmtebron: de aarde. Deze warmte is in principe onbeperkt en is kosteloos beschikbaar. De aarde is een zeer goede warmteaccumulator. Regen en zon zorgen ervoor dat haar temperatuur gedurende het hele jaar ongeveer 8 tot 12 °C bedraagt. In uw tuin worden vertikaal lange buizen ingebracht die de warmte aan de aarde onttrekken.